ПрАТ “Укргіпроцукор”

Код за ЄДРПОУ: 00334416
Телефон: (044) 5295634
e-mail: ugs@ipnet.ua
Юридична адреса: Україна, 01133, м. Київ, вул. Коновальця (Щорса), 31
 
Дата розміщення: 15.04.2021

Річний звіт за 2020 рік

IX. Опис бізнесу

Зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів Змін в організаційній структурі на протязі 2020 року відповідно до попередніх періодів не було.
Cередньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента Середньооблікова чисельність штатних працівників - 19 особи. Середня чисельність позаштатних працівників та осі, які працюють за сумістництвом - 0 Чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу-0 Фонд оплати праці - 2745 тис. грн кадрова політика Товариства спрямована на забезпечення рівня кваліфікації працівників потребам емітента: у відповідності з планом підвищення уваліфікації працівники Товариства систематично проходять навчання по охороні праці, беруть участь в семінарах, відвідують виставки.
Належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання ПрАТ "Укргіпроцукор" входить до складу Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор"(місцезнаходження вул. Гринченка, 1, м. Київ-01001). До складу асоціації входять ціукрові заводи та проектні організації, діяльність яких полягае в виробництві та сприянні виробництву цукру в Україні. ПрАТ "укгіпроцукор" віконує проекті роботи на реконструкцію, технічне переобладнання існуючих цукрових заводів, які являються членами асоціації.
Спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності ПрАТ "Укргіпроцкор" не проводить спільну діяльність з іншими організаціями, підприємствами.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицій від третіх осіб щодо реорганізації ПрАТ "Укргіпроцукор " протягом звітного періоду не надійшло.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) При здійсненні бухгалтерського обліку і формуванні фінансової звітності ПрАТ "Укргіпроцукор” керується Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” і Положенням (Стандартами) бухгалтерського обліку. Бухгалтерский облік основних засобів і необоротних активів ведеться згідно з Положеннями (Стандартами) . До основних засобів відносяться матеріальні активи, очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких більше одного року. Нараховується амортизація основних засобів і необоротних активів пооб’єктно із застосуванням примолінійного методу. Фактичні витрати на ремонт основних засобів відображаються у складі витрат того звітного періоду, у якому вони були здійснені. Термін використання нематеріальних активів визначається по кожному об'єкту окремо в момент його зарахування на баланс, виходячи з терміну використання подібних нематеріальних активів, передбачуваного иатеріального зносу, правових чи інших обмежень щодо терміну використанню! Та інших факторів. Матеріальні активи з терміном корисного використання понад одного року але вартістю до 6000 грн вважаються малоцінними необоротними матеріальними активами. Нарахування зносу МИЛІ здійснюєьбся у розмірі 100% балансової вартості таких предметів при передачі іх зі складу в? експлуатацію. Здійснюється обов’язкове ведення кількісного обліку таких педметів у розрізі матеріально відповідальних осіб до моменту іх повної ліквідації (списання з балансу). Визнання та первісна оцінка запасів (матеріалів, сировини, палива, комплектуючих виробів, товарів) здійснюється незалежно від шляхів надходження запасів на підприємство: придбані за плату, виготовлені власними силами, внесені до статутного капіталу, одержані безкоштовно, придбані в результаті обміну та подібні і неподібні запаси згідно з ПСБО 9 ’’Запаси”. Оплата праці працівників підприємства здійснюється у відповідності зі штатним розкладом.
Основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків у загальному обсязі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; В 2020 році товариство виконувало проекті роботи для цукрових заводів України, Білорусі (Жабінківський цукровий завод). В звітному році товариство надавало послуги фізичним та юридичним особам з здаванням в оренду приміщень, надання місць автотранспорту та інші незначні послуги. Структура основних видів діяльності та частки доходів від кожного в загальному обсязі виручки (у відсотках): - проекті роботи - 12% - оренда приміщень та експлуатаційні послуги -79% - інші послуги - 9% Цукрові заводи України, які знаходяться в основному в приватній власності, тільки реконструюють окремі виробнияі місця, не займаючись комплексною реконструкцією. А обладнання достатньо застаріле, заводи потребують впровадження нових технологій з оновленням обладнання, що б і дало замовлення на проектні роботи нашому товариству. Виробництво цукру в Україні зменщуєтья, скорочуються посівні площі цукрового буряку. Не слід забувати про світову тенденцію до скорочення споживання цукру, яка уже чітко прослідковується в Україні. Ринок цукру сезону 2019-2020р показав перевиробництво цукру в Україні, в 2020 році посівні площі буряку були зменшені, працювало лише 34 цукрові заводи України . В таких умовах власники цукрових заводів в Україні вртачають бажання модернізувати потужності, і ^відповідно ПрАТ’’Укргіпроцукор” замовлень отримує мало.
Основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, їх вартість і спосіб фінансування За останні 5 років в товаристві не відбулося значних придбань та відчуджень. Товариство і надалі не планує значних інвестицій та придбань, пов'язаних з господарською діяльністю.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Первісна вартість основних засобів на кінець звітного року складає 7485,7 тис.грн, залишкова - 3164,1. грн. Ступінь зносу основних засобів на кінець року складає 4321,6 тис. грн (58%) . Товариством ввикористовуються власні активи. Основні активи товариства знаходяться за місцем знаходження товариства.
Проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Неефективний власник, якість сировини для цукрових заводів, нестача обігових коштів, втрата ринків збуту цукру в країнах СНД, квотування випуску цукру для задоволення потреб внутрішнього ринку, регуляторний ціновий процес у буряківництві, який відстає від фактичної цінової ситуації на ринку вітчизнянової сировини, закон про регулювання ринку цукру та інші фактори, які впливають на ефективність роботи цукрових заводів, неможливість підтримати її на високому рівні, який потребує розроблення проектної документації, тобто робіт, які може виконувати ПрАТ ’’Укргіпроцукор”. На ринку проектування існує конкуренція відомих і невідомих фірм. Попит роботи з основної діяльності товариства в Україні зовсім низький.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента ПрАТ "Укргіпроцукор" являється госпрозрахунковим підприємством і працює на основі укладнних договорів. Керівництво Товариства прикладає багато зусиль, направлених на укладання договорів на розробку проектної документації, що дозволяє завантажити роботою пррацівників Товариства та забеспечити їх достойною заробітною платою.
Вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів При укладанні договорів початок виконання робіт пов'язується з надходженням авансових платежів. У разі несплати авансу замовником робота не виконується. Остаточний розрахунок здійснюється після передачі розробленої документації замовнику.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) На 2021 рік Товариство не може планувати роботи по основній діяльності, так як від замоників конкретних пропозицій поки не надходило, тому що після закінчення сезону переробки цукру власники цукрових заводів ще визначаються з пріорітетами направлення прибутку. Більш стабільним є надання послуг з оренди приміщень.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік Основною діяльністю Товариства є розробка проектної документації на реконструкцію, технічне переобладнання та модернізацію цукрових заводів. Досліджень Товариство не проводить
Інша інформацію, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформація про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі відсутня